Kajakk

Fotograf Kristin Nordhus Karlsson

Kajakkpadling på Helgelandskysten – Besøk padleparadiset STØTT

Støtt er den perfekte base for kajakk på Helgelandskysten. Helgelandskysten består av over 12 000 øyer og har store uberørte friluftsområder.  I kajakken vil du kunne nyte naturen i lange drag mens du beveger deg i en natur som nesten tar pusten fra deg.  Det blå klare vannet, de kritthvite strendene, midtnattsolen, fuglekvitteret og den friske sjøluften er som skapt for uforglemmelige opplevelser.

Du har drømt om det lenge. Å surfe med kajakken over bølgen mens du med håndfaste padletak styrer kajakken gjennom brott og surf.  Eller kanskje er drømmen å padle kajakk for første gang. Under kyndig ledelse av guiden i trygge omgivelser på Støtt, vil drømmen din bli virkelighet.

Kajakk

Fotograf Kristin Nordhus Karlsson

Kajakk med guide

En av våre aller mest populære opplevelser er kajakk med guide. Guiden vil ta deg til de beste områdene og de beste padlerutene.

Kajakkurs på Helgelandskysten

På Støtt får du kajakkurs for familier, kajakkurs for store og små og kajakkurs for vennegrupper.

Fotograf Kristin Nordhus Karlsson

Fotograf Alexander Kühn

Leie kajakk på Helgelandskysten

Støtt er en av de mange stedene på Helgelandskysten du kan leie kajakk. Padling langs holmer og skjær på Støtt er et eventyr for deg som vil utforske Helgelandskysten fra sjøsiden.

Hvorfor nettopp Støtt er et padleparadis

 

Både for de erfarne og nybegynnere

Når du utforsker Støttvær vil du oppdage at de små holmene og skjærene er som skapt for kajakkpadling. Ønsker du mere utfordringer er området mot Kunna eller bak Svenningen et eldorado for deg som ønsker brott sjø og surfing på bølgene. Er du nybegynner holder vi oss på grunt vann innenfor moloen i havna, det viktigste er at du føler deg trygg. 

 

Kajakk for familier eller kajakk for store og små – den lune havna er en trygg ramme

I mange hundre år har fiskebåtene søkte ly for vær og vind.  Visste du at det aldri blåser vind fra sørøst på Støtt? Et overraskende naturfenomen er at Svartisen og de majestetiske fjellene skjermer øyriket vårt for denne vinden.  Den luna havna innbyr til det store kajakkeventyret. Selv med litt vind kan du likevel padle i den luna havna hvor molo, holmer og skjær skjermer deg for storhavet.

Eventyrlig!

Vi hadde en fantastisk tid på den vakre øya Støtt med kajakkpadling. Guiden vår Magnus, tok oss med rundt øya der vi kunne sitte og se på havørn som fløy rett over hodet på oss. Vi spiste lunsj på en holme og svømte i havet (over den arktiske sirkelen) på en nydelig solrik dag. Senere den kvelden tok Magnus og Kristin oss med på RIB-tur til Rødøyløva som gav oss en spektakulær utsikt. Tenåringsguttene elsket det - spesielt turen hjem i RIB da solen gikk ned og volumet på radioen gikk opp! Jeg kan ikke anbefale dette høyt nok - det var et eventyr for livet å få oppleve underverkene ved den NordNorske kystlinjen og overraskelsene gjorde det virkelig spesielt. Takk skal dere ha!

– Amy R.

Godt humør og mye Kunnskap!

Vi padlet kajakk over til Engenbreen for så å gå opp. Alt utstyr var inkludert. Hadde Dawid som guide, en fantastisk fyr med godt humør og mye kunnskap. Han tok oss så nærme breen som var forsvarlig. Helt fantastisk!

– Beate V.