Nyt naturen og kulturen

Fotograf: Andres Duran

6 dager

min. 6 deltakere

Norsk, Engelsk

Helgelandskysten, verdens vakreste kyst, er det perfekte utgangspunktet for de store sanseinntrykkene, ro og escape fra storbylivets jag og tempo. Tusenvis av uutforskede øyer, Midnattssol, Kritthvite sandstrender, UNESCOs verdensarvliste, Svartisen, Høyreiste fjell, Polarsirkelen, Storslagen natur, Personlig vertskap, Nordlys, Fenomenale opplevelser og Lokale matskatter!

Dette vil du få oppleve

STØTT ligger helt nord på Helgelandskysten.  Med Støtt som base vil du kunne nyte naturen i lange drag, og du vil få naturopplevelser som nesten tar pusten fra deg.  Det blå klare vannet, de kritthvite strendene, midnattsolen, fuglekvitteret og den friske sjøluften vil rense tankene og du vil få en følelse av indre ro. 
 
Vi er ditt personlige vertskap, og du vil møte mange gjestfrie lokalsamfunn hvor menneskene byr på seg selv og sin kulturhistorie. Du vil også høre de gylne historier om hvordan Helgelandsfjellene ble til og livet før i tiden på Handelsstedene. Velkommen til Støtt. 
 
Vi ønsker å gjøre deg oppmerksom på at dette kun er et eksempel på hvordan turen kan se ut – mulighetene er mange. Vi skreddersyr alltid turene til hver enkelt gruppe med utgangspunkt i ønsker og interesser. Ta kontakt med oss for et skreddersydd tilbud – Helgelandskysten vil ta deg med storm.
  

Dag 1 – Ankomst Støtt og fiskeværsvandring

Vi lander i Bodø på formiddagen enten du kommer via Oslo eller Trondheim. På flyplassen blir du hentet med maxitaxi/buss og kjørt ned til havna.  Her venter RIB-båten i havna og vi setter kursen mot Støtt, som ligger ca. 32 nautiske mil sør for Bodø. Vertskapet på Støtt møter deg i havna, du sjekker inn, og spiser en velsmakende sjømatlunsj med forfriskende drikke. 
 
Etter lunsj blir du med oss på en historisk reise og en vandring på øya Støtt. Vi starter i Norges eneste Konferansemusem. Her vil du få høre gylne historier fra fiskernes liv og virke, om handelsmennene i regionen, klippfiskbergene, tørrfisken, jektefarten og så mye mer. Du vil også se Espolin Johnsen familiens private bildesamling «Den siste Viking», hvor du vil ta del i den dramatiske kysthistorien fra Johan Bojers roman av samme navn. 
 
Vi vandrer videre i fiskeværet Støtt hvor du er tett på naturen, dyrelivet og menneskene. Flere av øyene på Støtt inngår i et naturreservat hvor du kan observere en rekke sjeldne arter og planter. Guiden tar deg med rundt for å fortelle mer om husene, og etter hvert opp til Svenningplatået med bunkerser fra andre verdenskrig. Her vil du oppleve en spektakulær utsikt, og høre om krigshistorien til Støtt, hvor tyskerne på den tiden kontrollerte øya.
 
På kvelden nyter vi en 3-retters middag på ærverdige Restaurant Gammelbutikken med godt drikke. 
  

Dag 2 – Tur til Myken og Whiskeysmaking

Ca. en time med RIB rett ut i storhavet ligger øya Myken med kun noen få fastboende. Her finner du verdens nordligste Arktiske Whisky destilleri. Vi får omvisning på destilleriet og inne i Whiskeykatedralen, og smaker på produksjonen av disse edle dråpene. 
 
Etterpå spiser vi en deilig lunsj på restauranten «Fiskebruket», som drives av kjendiskokken Stian Floer, før vi tar turen tilbake. På veien hjem kjører vi innom det nedlagte fiskeværet Valvær, hvor vi går på land, ser på det yrende fuglelivet der og den imponerende Helgelandskysten. 
 
På kvelden nyter vi en 3-retters middag på ærverdige Restaurant Gammelbutikken med godt drikke. 
  

Dag 3 – Rolig kajakkopplevelse, båten mellom holmer og skjær, og egentid

Etter frokost inviterer deg til en kajakkopplevelse som passer for deg som ikke er så erfaren som padler, og ønsker nærkontakt med den naturskjønne og særegne skjærgården i skjermet farvann og lune viker. Samtidig har vi også guidede turer for deg som er mer erfaren og liker utfordringer. Opplev den majestetiske skjærgården med kajakk og utforsk tusenvis av øyer, krystallklart hav og kritthvite sandstrender i Norges beste område for havpadling. Du får også utforsket det unike fuglelivet som naturreservatet rundt Støtt representer.
 
For deg som ikke har lyst til å prøve kajakk tar vi deg isteden med på en liten båttur hvor du kan få ta del i mange av de samme natur-opplevelsene som når du er ute med kajakken. 
 
Etter en velsmakende sjømatlunsj kan du bruke dagen som du ønsker for å vandre på Støtt i naturskjønne omgivelser og bli kjent med denne perlen av et øyrike. 
 
På kvelden nyter vi en 3-retters middag på ærverdige Restaurant Gammelbutikken med godt drikke. 
  

Dag 4 – Skikkelig havfiske med ekte fiskeskøyte

Å være med ut på en fiskeskøyte med erfaren skipper ombord er drømmen til mange. Her blir du mannskap ombord, og vi drar ut på storhavet på jakt etter kveita eller stortorsken.  Har du «haill» får du garantert fisk, og vi pakker ned og fryser fangsten slik at du kan ta den med hjem hvis du ønsker det. 
 
Her får du være med å tilberede og være med kokken å lage et skikkelig sjømatmåltid. Dette blir rene sjømatteatret!
  

Dag 5 – Egentid

I dag er dagen hvor du roer ned og bare nyter naturen. Du kan vandre rundt på Støtt på de kritthvite strendene, yoga på svabergene, høre fuglekvitteret, og ta et bad i det krystallklare havet. Det å bare «være» i naturen på Helgelandkysten, uten mange mennesker rundt seg, er definitivt undervurdert og noe alle burde ta seg tid til. 
 
Det er nå tid for refleksjon og det gode samværet med gjengen. Du kan også leie båt, sykkel eller kajakk hvis du ønsker det.
 
Vi avslutter med en 5 retters middag på Restaurant Gammelbutikken. 
  

Dag 6 – Hjemreise

Etter frokost er det tid for hjemreise. Vi har god korrespondanse både nordover og sørover, eller kan ordne charterbåt til den destinasjonen du måtte ønske.
 
Vi sees på Støtt! 

Dette er inkludert

Overnatting

Måltid

Transport

Turguide

Høydepunkter

 • Lokal historie
 • Fiskeværsvandring
 • Tett på naturen
 • Unikt og rikt dyreliv
 • Whiskeysmaking
 • Kajakktur for alle
 • Havfiske med fiskeskøyte og skipper
 • RIB-tur til Myken

Nyttig å vite

Husk å ta med

 • Turklær etter vær. Følg værmeldingen.
 • Husk ulltøy, vindtett og vanntett utetøy.
 • Gode vintersko
 • Lue og votter

Oppmøte

Bodø Lufthavn

Når?

Hele året

Pris

Be om tilbud

Kansellering

Se våre avbestillingsregler