Spenning og full steam 

Fotograf: Carl Filip Olsson

6 dager

min. 6 deltakere

Norsk, Engelsk


STØTT ligger helt nord på Helgelandskysten. Med Støtt som base vil vi ta deg med på en rekke spennende aktiviteter hvor du vil bestige de høyeste toppene, fartsfylte RIB-turer, klatring på isbreen, rappellering, havfiske, og surfe i brottsjø med kajakken.

Dette vil du få oppleve

Helgelandskysten – verdens vakreste kyst. Når du er på Helgeland får du virkelig følelsen av å være med på 71 Grader Nord og kjenne at adrenalinet bruser i blodet ditt som aldri før. STØTT – Top of Helgeland ligger helt nord på Helgelandskysten. Med Støtt som base vil vi ta deg med på en rekke spennende aktiviteter hvor du vil bestige de høyeste toppene, fartsfylt RIB-tur, klatring på isbreen, rappellering, delta i havfiske, og surfe i brottsjø med kajakken.
 
Dette er en aktiv ferie for deg som er i god form og ønsker å komme i enda bedre form. Du vil kunne utvide din egen komfortsone og få adrenalinkicket som skal til for å prestere det lille ekstra. Samtidig er du i gode hender og blir guidet av erfarne instruktører. På kvelden er det middag på ærverdige Restaurant Gammelbutikken, fest og moro!
 

Vi ønsker å gjøre deg oppmerksom på at dette kun er et eksempel på hvordan turen kan se ut – mulighetene er mange. Vi skreddersyr alltid turene til hver enkelt gruppe med utgangspunkt i ønsker og interesser. Ta kontakt med oss for et skreddersydd tilbud – Helgelandskysten vil ta deg med storm!

Dag 1 – Bodø–Saltstraumen–Støtt: Surfing i Saltstraumen og surfing med kajakken i brottsjø.

Vi lander i Bodø på formiddagen enten du kommer via Oslo eller Trondheim. På flyplassen blir du hentet med maxitaxi/buss og kjørt ned til havna. Her venter RIB-båten i havna og vi setter full fart mot Saltstraumen – en av verdens sterkeste malstrømmer. Å surfe i tidevannet på bølgene vil gi deg følelsen av å være i en fornøyelsespark, og er vi riktig heldige er vi der når strømmen er på sitt sterkeste!
 
Vi setter etterhvert kursen videre mot Støtt, som ligger ca. 32 nautiske mil sør for Bodø. Her sjekker vi inn på STØTT – Top of Helgeland og spiser en velsmakende sjømatlunsj med noe forfriskende i glasset. 
 
Etter lunsj venter kajakkene og guiden på oss. Opplev den majestetiske skjærgården med kajakk, og utforsk tusenvis av øyer, krystallklart hav og kritthvite sandstrender i Norges beste område for havpadling. Vi tar en rask briefing før vi setter kajakkene på sjøen og padler på vestsiden av Svenningen, den største øya i Støttværet, som vender rett mot Vestfjorden. Her er det perfekte havområdet for brottsjø og surfing på bølgene, samtidig som du er beskyttet av små holmer og skjær.  For de ekstra tøffe anbefaler vi å padle over mot Kunna, fjellet der storhavet står rett på. Sammen med guiden legger vi opp til en kajakkopplevelse som passer gruppens ferdighetsnivå.
 
På kvelden inntar vi «afterkajakk-modus» og inntar en kulinarisk tre retters fra havets spisskammers, lokale råvarer fra øya, og med godt drikke i glasset. Her vil sansene dine oppleve en eksplosjon av smaker.


Dag 2 – Kajakkpadling og topptur på Kunna

Fjellet Kunna (599 m.o.h) har en majestetisk utsikt og ligger rett nord for Støtt. Du blir med oss på kajakktur over Stabbsundet og etter ca. 4 km kommer vi til Nerstranda. Her tar vi bena fatt og går rett til topps. Toppturen foregår i noe ulendt terreng, men til gjengjeld kan vi love deg en utsikt du sent vil glemme når du når toppen. Lofoten, Træna og isbreen Svartisen er noe av det du vil se der oppe. 
 
Ønsker du et alternativ kan vi vandre mot nord ca. 6 km langs foten av Kunna.  Her er det kritthvite strender, flotte svaberg, og en frodig vegetasjon. Vi avslutter turen ved å padle tilbake til Støtt. Ønsker du ikke å padle kan turen gjøres med båt i stedet.
Turen tar hele dagen, og vi har med oss gode matpakker og drikke. 

Dag 3 – Bretur til Svartisen
Neste dag setter rib-båten kursen mot Svartisen og her venter en opplevelse utenom det vanlige. Norges nest største isbre, Svartisen, har en unik beliggenhet inne i en dyp fjordarm. Her guider vi deg på breen i et helt spesielt landskap. Hva med et bad i det turkise og forfriskende vannet fra Svartisen? Med stegjern og is-øks vil du innta Svartisens rike. Den erfarne breguiden tar deg med på en spektakulær tur hvor du vil kunne utforske bresprekker, og du vil få oppleve de unike formasjonene og fargespekteret på isen. 
 
Etter breturen spiser vi medbrakte matpakker, og setter kursen igjen tilbake til Støtt. Her blir det «Afterbre» og grilling på brygga i sosialt samvær med godt drikke og musikk. 


Dag 4 – Topptur til Rødøyløva, Hestmannen eller Helgelandsbukken

To av Helgelands mest særpregene fjell er Rødøyløva og Hestmannen. Eller hva med en tur på Helgelandsbukken? De svimlende 1 454 m.o.h vill ta pusten fra deg. Opplev følelsen av å være på Nord-Norges tak! Vi tar deg med på tur til ett av disse fjellene. 
 
Rødøyløva (443 m.o.h) ligger der som en majestetisk løve og vokter Helgelandskysten. Fjellet har vært et kjent landemerke i uminnelige tider. Det er en flott trimtur på sherpatrapper opp til toppen hvor du blir belønnet med en fantastisk utsikt. Et uforglemmelig utsyn over tusener av øyer, kritthvite strender, holmer og skjær venter deg. 
 
Etter vi har vært på Rødøyløva spiser vi lunsj på Klokkergården. En nydelig og herskapelig gård med et flott vertskap.
 
Hestmannen (571 m.o.h) har vært et kjent seilingsmerke i skipsleia i mange hundre år og krysses av Polarsirkelen.  Træna, med de karakteriske Trænstavene, ligger uti havet og er kjent som Norges eldste fiskevær. Hestmannen er for deg som er sprek og i god form, og liker utfordringer med små partier med klyving og enkel klatring. På toppen venter en fantastisk utsikt over hele Helgelandkysten med Røst i Nord og Vega i Sør. Vi spiser medbragt matpakke når vi er på toppen. 
 
Med denne turen vil du få oppleve den særegne og naturskjønne skjærgården med en luftig RIB-tur mellom holmer og skjær. På denne måten kommer du tett på det rike dyre- og fuglelivet som befinner seg ute i havgapet. Hvis ønskelig kan vi avslutte RIB-turen på Karlsholmen fyr med grilling og godt drikke. Vi får se midnattssola (sesongavhengig) gå ned bak Lofotveggen mens Havørna sirkulerer rett over oss. 
   

Dag 5 – Skikkelig havfiske med ekte fiskeskøyte

Å være med ut på en fiskeskøyte med erfaren skipper ombord er drømmen til mange. Her blir du mannskap ombord og vi drar ut på storhavet på jakt etter kveita eller stortorsken.  Har du «haill» får du garantert fisk, og vi pakker ned og fryser fangsten slik at du kan ta den med hjem hvis du ønsker det. 
 
Her får du være med å tilberede og være med kokken å lage et skikkelig sjømatmåltid. Dette blir rene sjømatteatret!
 

Dag 6 – Hjemreise

Etter frokost er det hjemreise. Vi har god korrespondanse både nordover og sørover, eller vi kan ordne charterbåt til den destinasjonen du måtte ønske.
 
Vi sees på Støtt! 

Dette er inkludert

Overnatting

Måltid

Transport

Turguide

Høydepunkter

 • Saltstraumen
 • Kajakkpadling med topptur
 • Hestmannen
 • Rødøya
 • Havfiske med fiskeskøyte og skipper
 • Svartisen
 • Helgelandsbukken

Nyttig å vite

Husk å ta med

 • Turklær etter vær. Følg værmeldingen.
 • Ulltøy
 • Vindtette og vanntette turklær
 • Gode tursko
 • Solbriller og solkrem
 • Lue og votter

Oppmøte

Bodø Lufthavn

Når?

Hele året

Pris

Be om tilbud

Kansellering

Se våre avbestillingsregler