Opplev Magiske Myken

Bli med oss til Myken, en unik perle på Helgelandskysten. Vi besøker whiskydestilleriet, får høre historien om Myken og nyter et godt sjømatmåltid. På veien ut til Myken stopper vi også på Valvær.

Dagstur

5-12 personer

Norsk, Engelsk

Dette vil du få oppleve

Ribturen starter fra gjestehavna på Støtt. Vi setter kursen sør vestover som skal helt ytterst uti havgapet. Etter ca. 40-50 min ankommer vi Valvær hvor vi tar en liten stopp.

Ved Valvær får du høre historien om det gamle ubebodde fiskeværet med lange tradisjoner og spennende historie. Her foregikk det salting av sild og henging av fisk. På det meste kunne det være ca. 400 fiskere i vintersesongen. De senere år har øygruppen fungert som en nødhavn for de som seiler på kysten.

Vi drar så videre og når Myken etter ca. 40-50 min. Nå er vi ytterst uti havet. Neste stopp ville vært Færøyene og Island. Vi går i land og blir med guiden på en omvisning. Myken har ca. ½ km vei og husene ligger idyllisk og tett sammen. Du får høre historien om Myken i gamle dager med mange fiskere og deres familier som levde med havet og stormen som nærmeste nabo. Vi stopper ved bautan etter forliset av fiskebåten Western. Her får du høre om den dramatiske historien som nesten avbefolket hele øya. Men nå har Myken fått ny giv!

Vi legger opp til lunsj på sommerrestauranten «Fiskebruket». Restauranten eies av den kjente Oslokokken Stian Floer. Vi har med nistekurver dersom restauranten ikke skulle være åpent eller det er ledig plass.

Etter lunsj er det whiskysmaking på Myken Destilleri. Destilleriet et verdens første arktiske whiskydestilleri og Norges største whisky produsent. Her har det vært drevet håndverksmessig produksjon av gin og single malt whisky siden 2014. Du får lære om hvordan man lager whisky og smake på de edle dråpene.

På ettermiddagen er vi tilbake igjen til Støtt.

Dette er inkludert

Turguide

Nistemat

Transport

Høydepunkter

 

  • Historie og stopp på Valvær
  • Besøk på Destilleriet og historie om Myken
  • Fiskebruket restaurant

Nyttig å vite

Husk å ta med

  • Turklær etter vær. Følg værmeldingen.
  • Husk ulltøy, vindtett og vanntett utetøy.
  • Gode vanntette tursko
  • Solbriller, solkrem og caps

Viktig informasjon

Oppmøte på STØTT – TOP OF HELGELAND, Flytebrygga

Det er et ufravikelig krav at alle som deltar på våre turer har gyldig reiseforsikring.

Du kan ikke delta på ribtur dersom du har ryggproblemer eller lignende fysiske helseplager/skader.

Pris og kansellering

Kr 1400 per person. Whiskysmaking og lunsj kommer i tillegg. Vi tilbyr også eksklusive turer uavhengig av antall. Spør oss om en avtale pris.

Vederlagsfri kansellering innen 2 dager i forveien av ankomstdato.

Turer og aktiviteter som er avhengig av transport kan ved dårlig vær bli kansellert på kort varsel.

Slik ivaretar vi din sikkerhet

Vi følger bransjeveiledningen for smittevern

Les mer om sikkerhet under Covid-19