Nordlyset

Støtt er definivt en av de beste destinasjoner i Norge for å se dette naturfenomenet på sitt beste.

Opplev det magiske Nordlyset på Støtt

Støtt på Helgelandskysten er definivt en av de beste destinasjoner i Norge for å oppleve det magiske nordlyset, også kjent som Aurora Borealis.Norges nest største isbre, tilbyr fantastiske muligheter for brevandring, en unik aktivitet som gir deg en sjanse til å utforske isbreens majestetiske landskap på nært hold.

Visste du at: Det er større sjanse for å se nordlys på Støtt enn i Lofoten, av værmessige årsaker, og KP indeksen er like god på Støtt som i Tromsø..

Med sin unike beliggenhet langt fra lysforurensning og en fantastisk 360 graders utsikt, tilbyr Støtt ultimate forhold for å se dette naturfenomenet på sitt beste.

Jordklodens fantastiske dans – Aurora borealis

Nordlys oppstår når ladede partikler fra solen kolliderer med jordens atmosfære, noe som resulterer i et fantastisk lys som danser over himmelen i grønne, rosa, røde og lilla farger. Dette fenomenet kan kun ses på nordlige breddegrader og er mest aktivt fra september til april.

Sjekk denne videoen fra Støtt om nordlyset

Det beste nordlys opplever du på Støtt

Fakta om nordlyset

Vi kaller det «morgenrøden i nord» og det kommer fra en sone høyt over jordoverflaten. Nordlyset kan oftest sees om natten i polare strøk og oppstår når partikler fra solen treffer atmosfæren vår, ledet av jordens magnetfelt.

Hvorfor Støtt er perfekt for nordlysjakt

  • Lite lysforurensning: Støtt ligger langt fra byens lys, noe som gir en krystallklar 360 graders utsikt over himmelen.
  • Unik beliggenhet: Støtts plassering gir en uforglemmelig utsikt mot horisonten.
  • Guidede nordlysturer: Erfarne lokale guider hjelper deg med å forstå og fotografere nordlyset. Dette øker sjansene dine for å oppleve nordlyset.
Det magiske nordlyset på Støtt

Beste tidspunkt for å se nordlys på Støtt

For de beste mulighetene til å se nordlyset, bør du besøke Støtt mellom september og mars. De mørkeste månedene, spesielt desember og januar, gir optimale forhold.

Tips for nordlysfotografering

  • Bruk stativ: En stabil base for kameraet er nødvendig.
  • Lukkertid: Bruk lang eksponeringstid for å fange lyset.
  • ISO: Unngå støy, bruk lavere ISO-verdier.

Andre aktiviteter på Støtt

Når du besøker Støtt for nordlyset, er det mange opplevelser som venter. Du kan utforske det historiske handelsstedet, bestille julebord, nyte lokale delikatesser, og delta i ulike friluftsaktiviteter som kajakkpadling og fisketurer.

Book din nordlysopplevelse på Støtt

Gjør drømmen om nordlyset til virkelighet. Vakker natur, unike opplevelser og muligheten til å se nordlyset gjør Støtt til et perfekt reisemål for naturelskere. Bestill din tur i dag og opplev magien som bare Helgelandskysten kan tilby!

Kontakt oss for mer informasjon og for å planlegge din nordlysopplevelse!

Flere blogginnlegg

Julebord

Julebord

Støtt er perfekt for å samle bedriften til førjulsfeiring, aktiviteter og stemning som setter den rette tonen for høytiden.

Firmatur i Norge

Firmatur i Norge

Vårt allsidige aktivitetstilbud er satt sammen slik at du skal få en optimal opplevelse sammen med dine kollegaer.

Øyhopping

Øyhopping

Støtt, et sjarmerende gammelt fiskevær på Helgelandskysten, er et perfekt utgangspunkt for øyhopping.