Transport

Helgelands Metrolinje

Fotograf: Reis Nordland / Nordland fylkeskommune

Hurtigbåt

Nordlandsekspressen (NEX1), også kjent som den regionale hurtigbåten anløper oss flere ganger om dagen. Vi har også anløp av den lokale hurtigbåten flere ganger om dagen. Vi har god og effektiv korrespondanse med Bodø, Ørnes og resten av Helgelandskysten. Opplev verdens vakreste kyst, og la deg overraskes! 

Det er lekende lett å komme seg til Helgelandskysten. Visste du at det i gjennomsnitt tar under tre timer fra du reiser fra storbylivet til du er langt ute i havgapet?

Øyhopping langs Helgelandskysten

Aldri før har det vært enklere å oppleve de mest spektakulære perlene langs Helgelandskysten med sommerruten (NEX1s). Denne unike ruten går mellom Bodø og Sandnessjøen. Den vil ta deg med på et eventyr gjennom en av de vakreste kystområdene i hele Norge. 

På denne måten kan du hoppe fra øy til øy, og oppleve en rekke unike øyriker langs Helgeland.

Med Travel Pass Nordland kan du reise så mye du vil med hurtigbåt, ferge og buss i en hel uke til en svært gunstig pris. Husk å reservere plass på hurtigbåten hvis du har Travel Pass Nordland

Nordlandsekspressen NEX Sommer 2024 (PDF)

Vær tidlig ute

Det er lurt å være tidlig ute med booking av hurtigbåt. Vi anbefaler at du booker hurtigbåtbilletten din samtidig som du bestiller din reise til oss. Dette gjør du enkelt ved å følge lenkene under. Vi ønsker samtidig å gjøre deg oppmerksom på at det ikke er Ferje, men regionale og lokale Hurtigbåter som anløper Støtt Hurtigbåtkai. Disse går til/fra Ørnes hurtigbåtkai og Bodø Sentrumsterminalen båt.

Reiseplanleggeren til Reis Nordland

Booking av regional og lokal hurtigbåt

Ørnes – Støtt

06:45 mandag til fredag
09:35 mandag til lørdag
14:40 mandag til torsdag
15:15 fredager
16:05 mandag til fredag (24.6-18.8)
16:10 mandag til torsdag
16:55 søndag

Reisetid er 15-30 minutter

Støtt – Ørnes

07:10 mandag til fredag
09:20 mandag til fredag (24.6-18.8)
15:10 mandag til torsdag
15:40 fredager
16:50/17:25 mandag til torsdag
17:25 fredag og lørdag
17:55 søndag

Reisetid er 15-30 minutter

Bodø – Støtt

8:00 mandag til fredag (21.6-20.8)
16:15 mandag til lørdag
16:45 søndager

Reisetid omtrent 1 time

Støtt – Bodø

09:55 mandag til lørdag
14:15 mandag til fredag (21.6-20.8)
17:15 søndager

Reisetid omtrent 1 time

Helikopter

Drømmer du om at et privat helikopter flyr deg til ditt sommerparadis? Få et fantastisk skue over en verdens vakreste kyst! Denne turen ikke bare er en vanlig transportetappe, men en storstilt opplevelse med spenning og luksus!

Gjør deg klar for å lande på «Støtt Airport» sammen med familien, vennegjengen eller din kjære

Fra Støtt kan du også fly videre til neste destinasjon eller ta en sightseeing i området. Hva med å sveve over Svartisen, de majestetiske Meløyalpene, og tusenvis av øyer omringet av kritthvite sandstrender og krystallklart hav? 

Ta kontakt med oss for et luftig tilbud!

RIB & Charterbåt

Opplev den særegne og naturskjønne skjærgården med en luftig RIB-tur mellom holmer og skjær. På denne måten kommer du tett på det rike dyre- og fuglelivet som befinner seg ute i havgapet.

Du kan også leie en privat båt som tar deg med på en uforglemmelig opplevelse langs Helgelandskysten før du ankommer Støtt. 

Kapteinen og besteningen ombord plukker deg opp der du ønsker. 

Ta kontakt med oss for et uforpliktende tilbud!