Restaurant Gammelbutikken
Ekte smaker fra Havet
Fotograf: Andres Duran
Din restaurant på Helgeland
Er du glad i sjømat er vi din restaurant på Helgeland. Restaurant Gammelbutikken er Støtts storstue og oser av ramsalt kystkultur. Her serverer vi det beste som øya og havet har å by på av lokale matskatter. Vi følger hele verdikjeden fra ingrediensene høstes i naturen på øya og fisken dras ute på Vestfjorden, til den serveres i restauranten.
Vår inspirasjon er fra det gamle handelsstedet. Handelsmannen har i mange hundre år servert sine gjester kveite, torsk, hvalkjøtt, tørrfisk, klippfisk og fiskesuppe med raushet og gjestfrihet. Denne tradisjonen lever vi og det har vi aldri sluttet med på Støtt. Kulinariske retter skal inspirere den kresne gane.
Vi er stolte av å være den eneste restauranten i Norge som produserer egen tørrfisk.
Meny
Vi tilpasser menyen etter dine ønsker, men når vi har sommeråpent er det faste menyer som gjelder. Da serverer vi en 3-retters meny som skiftes ut hver dag. Hovedretten har alltid to valgalternativer. På lørdager er det en 5-retters meny. Informer oss gjerne om allergier på forhånd.
Åpningstider
Restauranten er åpen for grupper hele året.
Om sommeren har vi daglig sommeråpent 10. juni — 15. august.
Frokost
07:30 – 09:00
(Søndag 07:30 – 09:30)
Lunsj
13.00 — 15:00
Siste seating 14:30
Middag
18:30
Alle spiser samtidig
Bordreservasjon
Alle gjester som bor hos oss får automatisk reservert bord i restauranten. Overnatter du ikke hos oss, men ønsker å spise i restauranten, anbefaler vi at du booker bord.
Fotograf: Heidi Norum
Norges eneste restaurant som produserer egen tørrfisk?
Hvert år i mars måned kjøper vi inn store partier med skrei og kysttorsk. Torsken kjøpes direkte fra fiskeren og vi har egen kjøpetillatelse hos Råfisklaget. Etter å ha tatt ut benet av torsken og henges den på hjell.
Den beste tørrfisken får vi når den henges i 0-3 grader med litt god vind. Tørkeforholdene på Støtt er ofte veldig gode. Fisken tas ned etter et par måneder avhengig av tørkeforhold. Fisken vannes ut og vi tar av skinnet. Loins og finere biter blir til hovedretter. De mindre bitene og avskjær blir til tørrfisk suppe.
Bon Appétit
Fotograf Andres Duran
Viner for den kresne gane
Vi er opptatte av at vin og mat harmonerer for å gi deg en utsøkt smaksopplevelse. Våre viner er nøye utvalgt og avstemt til sjømatrettene vi serverer. Vår vinagent bistår oss med å sette sammen et vinkart til en helhetlig måltidsopplevelse. Til en 3- eller 5- retters meny vil det alltid være anbefalte vinpakker.
Vi er ditt vertskap
Vår filosofi er å by på oss selv. Vi forteller deg de gylne historiene fra handelsstedets storhetstid og hva som skjer på øya i dag.
I restauranten vil du få høre matfortellinger som gir deg en særegen ramme rundt måltidet. Den historiske atmosfæren blir enda sterkere på sommeren. Da tar vi i bruk fiskerimuseet i bygningens andre etasje og har restaurant i to etasjer.
Fotograf: Benjamin A. Ward - VisitNorway.com