Helgelandskysten – nasjonal turistvei og verdens vakreste øyrike

Helgelandskysten er kåret som en av verdens vakreste kjøreturer av National Geographic, Norges vakreste kystperle av Den Norske Turistforening og ligger på UNESCO`s verdensarvliste. Helgelandskysten har tusenvis av øyer og er en nasjonal turistvei på 650 kilometer som krysser Polarsirkelen.
Helgelandskysten

Norges lengste nasjonale turistveg 

Etter ditt opphold på Støtt, anbefaler vi å fortsette reisen nedover en av Norges vakreste kystveier. 

Med sine 433 kilometer strekker Helgelandskysten seg fra Godøystraumen i nord til Holm i sør, og er med det den lengste nasjonale turistvegen i Norge. Langs kysten ligger det flere unike steder og attraksjoner som er verdt et besøk, så det er lurt å beregne god tid.

https://www.nasjonaleturistveger.no/no/turistvegene/helgelandskysten/

Destinasjoner og attraksjoner på Helgelandskysten

Det fine med Helgelandskysten er at du kan velge og vrake mellom hundrevis av stoppesteder blant lakseførende vassdrag, dype fjorder og høye fjell.

Verdt å nevne er blant annet Myken, Vega, Svartisen, De syv søstre, Rødøyløva, nasjonalparkene, Polarsirkelsenteret, Træna, Lovund og Petter Dass-museet, men listen kunne nok fortsatt i det uendelige. Med en unik skjærgård med mange tusen øyer og holmer, og med hurtigbåter og ferger som knytter øyer og fastland sammen, legges det godt til rette for flere spennende utflukter.

Det gjør det ikke verre at kysten også er velsignet med kritthvite strender som overgår selv det vakreste paradis.

10 eventyrlige fjell på Helgelandskysten

  • Torghatten, 258 moh – Brønnøy
  • De syv søstre (fjellformasjon), 910-1072 moh – Alstahaug
  • Hestmannen, 571 moh – Storseløy mellom Lurøy og Rødøy
  • Rødøyløva, 443 moh – Rødøy
  • Lovundfjellet, 623 moh – Lovund 
  • Lurøyfjellet, 685 moh – Lurøy 
  • Finnesfjellet, 506 moh – Gildeskål 
  • Trænstaven, 337 moh – Træna
  • Heilhornet, 1058 moh – Bindal

Opplev Helgelandskysten med sykkel

Kom nærmere den kontrastfylte naturen, pust inn den friske sjølufta og nyt de fantastiske omgivelsene. Hiv deg på en av hurtigbåtene som tar deg til ut til øyværene og kryss av øyhopping med sykkel på Helgelandskysten på din bucket list. Trenger du flere tips til turen kan du sjekke ut Visit Helgeland sin guide for sykkelferie på Helgeland og Helgelandskysten. 

Helgelandskysten

Helgelandskysten på kart er nødvendig for å få oversikt og finne frem. Google maps er mest kjent, men sjekk også de andre vi linker til:

Helgelandskysten i Google maps: https://goo.gl/maps/iMhdWs837EEHoFgL6

Helgelandskysten i Norge i bilder: https://norgeibilder.no/?x=431452&y=7423403&level=13&utm=33&projects=&layers=&plannedOmlop=0&plannedGeovekst=0

Helgelandskysten i Norgeskart: https://www.norgeskart.no/#!?project=norgeskart&layers=1002&zoom=11&lat=7423527.14&lon=432835.72

Flere blogginnlegg

Ferie i Nord-Norge

Ferie i Nord-Norge

Ferie i Nord-Norge med utallige perler, hurtigruten, kystkulturen og utallige ting å gjøre er noe du må ta deg tid til å oppleve.

Firmatur i Norge

Firmatur i Norge

Ta firmaturen til unike Støtt. Vi er spesialisert på firmaturer for kick-off, ledergrupper, samlinger, julebord, event og jubileer. En firmatur til Støtt gir deg avstand i hverdagens mas og en nærhet til natur og de ferskeste råvarer.