Meløyalpene fra fjell til hav

 

Fotograf Simon Fossheim / Visithelgeland.com

4 dager

min. 6 deltakere

Norsk, Engelsk

Opplev Meløyalpene med handelsstedet Støtt som base. Meløyalpene er kjent fra skidokumentaren Supervention 2 og det er ikke uten grunn! De majestetiske fjellene innbyr til varierte toppturer i ett av Norges vakreste naturområder.

 Dette vil du få oppleve

Dette er turen for deg som sammen med gjengen ønsker topptur i uberørt natur. Sammen med oss vil du oppleve de beste toppene og nedkjøringene som passer best for dine ønsker og ferdigheter. Vi bruker RIB for å nå uberørte fjell, og har base på handelsstedet Støtt.

Visste du at Meløyalpene og Støtt er lett tilgjengelig? Det tar deg ca. 3 timer effektiv reisetid fra Gardemoen og ut til øyriket Støtt. 

Hvilke topper som er aktuelle bestemmes av guiden på den gitte dagen for å sikre deg trygge og gode skiopplevelser.
Klassikerne Tverrfjellet / Istinden, Ronsfjellet, Middagstuva, Tomskjelven og Hestmannen er varierte, men samtidig krevende nok for deg som ønsker skikkelige utfordringer. Disse ligger fra 571 m.o. h opp til 1 200 m.o.h. Du vil oppleve turene som utfordrende samtidig som de er trygge og tilpasset ditt eget ferdighetsnivå. 

Med base på Støtt er du ikke langt unna skiområdene, Meløyalpene er nemlig vår bakgård og du kan se de majestetiske toppene fra Støtt. Her vil du bo i lokalsamfunnet, nyte lokal sjømat og få med deg de gylne historier fra kystkulturen på Helgelandskysten under afterskien. Kanskje det frister med et bad på brygga etter turen?

Meløy Adventure i samarbeid med STØTT 

Vi samarbeider tett med Meløy Adventure for å skreddersy den perfekte opplevelsen for deg og dine. Vi har lang og bred erfaring med å skape minner for livet – do it for a day, talk about it forever!

Du flyr til Bodø og vi henter deg med minibuss på flyplassen. Herfra drar vi ned til Bodø havn og tar hurtigbåten ut på ettermiddagen til Støtt. 

Dette er inkludert

Turguide

Nistemat

Transport

Overnatting

Tre fantastiske dager på ski i storslått urørt natur!

Vi fikk med oss skikjøring på Toppen 1259, Middagstuva, Tverrfjellet, Sfinxen og Ronsfjellet. Kveldene var også fulle av opplevelser og RIB-tur med middag på Støtt - Anbefales!

– Joachim F.

Rått!

Helt rå helg, hvor vi fikk gått på toppturer og kjørt mye pudder. Øyvind er en meget hyggelig og dyktig guide, med enormt mye kunnskap om området, så jeg kan lett anbefale å bli med han på topptur! Jeg blir garantert å ta turen tilbake!

– Magnus S.

Topptur-weekend

Hadde en kjempeflott helg! Til tross for dårlig sikt og til dels mye vind, la guidene til rette for mye lek og moro i masse pudder! God tilrettelegging i forhold til gruppas erfaringer.

– Ida W.

Super Basecamp!

Ypperlig plassering i forhold til toppturer på ski, og nærhet til Glomfjord alpinsenter. Super basecamp for arrangementer der ski og friluft er fokus! Mange aktiviteter å velge mellom, og ønsker kan fikses!

– Trond S.

Spontan helg!

Anbefales på det sterkeste! Utallige muligheter for toppturer. Med guide Øyvind i spissen ble det tur til Istinden og Reindalstinden!

– Karoline F.

Fantastisk skihelg!

Vi er en gjeng på 10 kompiser/kollegaer som hvert år reiser på en langhelg for å gå toppturer en eller annen plass i Norge.  

Helgen i Meløy ble minneverdig. Lørdagen ble været helt fantastisk og da fikk vi virkelig sett hva regionen er god for. Helgen var så mye mer enn toppturer på ski, den var fylt med opplevelser og god stemning.  

De yter ekstremt god service. Vi ble hentet i minibuss i Bodø av en svært hyggelig sjåfør og han var tilgjengelig hele helgen (han hentet oss til og med på natt til søndag da vi hadde vært ute og spist på hotellet med påfølgende konsert.

I tillegg til skikjøringen, så hadde vi en fantastisk tur ut til Støtt fredag ettermiddag/kveld med omvisning i bunkerser og en utsøkt middag på Restaurant Gammelbutikken. Bading i havet fra bryggen var også obligatorisk. 

Guidene med Øyvind i spissen innehar en ekstrem lokalkunnskap og det fikk vi bruk for flere ganger denne helgen. Først og fremst da været var utfordrende, og guidene allikevel fant god skikjøring til oss. 

– Christian D.

Høydepunkter

 

 • Skikjøring i uberørt natur
 • Meløyalpene
 • RIB
 • Lokal guide med lang erfaring som finner de beste rutene med gode snøforhold
 • Handelsstedet Støtt med lokal sjømat, de gylne historier og det personlige vertskapet

Nyttig å vite

Husk å ta med

 • Skiklær
 • Skiutstyr m.m
 • Husk ulltøy 
 • Vindtette og vanntette turklær
 • Gode tursko
 • Solbriller, solkrem og caps

Når?

Turen går på følgende datoer:

25 februar – 28. februar,
4. mars – 7 mars,
11.mars – 14. mars,
18. mars – 21.mars,
25. mars – 28. mars

Pris og kansellering

Be om pris. 

Se våre regler for kansellering her: Betingelser og vilkår 

Nødvendig sikkerhetsutstyr

Deltakeren må ha med: Vind og vanntette klær. Sklisikre vanntette og stødige sko.
Guiden orienterer om bratte partier og ivaretar deltakernes sikkerhet.
Guiden har med vanntett mobil og førstehjelpsutstyr.

Miljøtiltak

Vi går på allerede etablerte stier og prøver å sette minst mulig fotavtrykk i naturen. 
Vi holder god avstand til fugl- og dyreliv.
Vi tar med oss avfall tilbake, sorterer og kaster i godkjente dunker.