Tur til Svenningplatået og bunkersene

Turen til Svenningplatået til en av Støtts høyeste topper er en storstilt naturopplevelser hvor det er bunkerser og kanonstillinger fra 2. verdenskrig.

3 timer

min. 4 deltakere

Norsk, Engelsk

Dette vil du få oppleve

Sammen med guiden vil du utforske disse særegne bunkersene. Utsikten ved dette platået er spektakulær hvor du ser over Vestfjorden, Lofotfjellene i nord og øyene i Helgeland i sør.

Husk kamera – fotomulighetene er mange! Vi befinner oss nå i havørnens hekkeområde, og sjansene for å få se Nord-Europas største rovfugl er store.

Turen starter ved dampskipskaia eller ved Støtt Brygge og tar deg med over moloen og til Svenningen. Vi følger veien nordover på Svenningen og tar til venstre nesten ved veiens ende. Der går den gamle Tyskerveien opp til det nordlige platået hvor vi finner bunkerser fra 2. verdenskrig. Du vil få høre om hvordan anlegget var bygd opp og hvilken strategisk betydning dette hadde for kysten vår.

Vi går inn i en av bunkersene som var tyskernes sykestue. Her vil guiden fortelle historiene om livet på øya under tysk okkupasjon. Vi går tilbake over fjellryggen og foretar en nedstigning lengst mot sør.

Dette er inkludert

Guide

Høydepunkter

 

  • Høydepunkter fra vandringen
  • Høydepunkter fra vandringen
  • Høydepunkter fra vandringen

Nyttig å vite

Husk å ta med

  • Huskeliste
  • Huskeliste
  • Huskeliste

Når?

Hele året

Pris og kansellering

650,- per person

Vederlagsfri kansellering innen 2 dager i forveien av ankomstdato.

Turer og aktiviteter som er avhengig av transport kan ved dårlig vær bli kansellert på kort varsel.

Slik ivaretar vi din sikkerhet

Vi følger bransjeveiledningen for smittevern

Les mer om sikkerhet under Covid-19